בישול ואירוח יפני

האוכל היפני הפך פופולרי מאד בעולם, והוא הרבה יותר מראמן וסושי. למעשה ארוחה יפנית מסורתית אותה מכינים בבית שונה מהמאכלים המוצעים במסעדות ובדוכני רחוב ביפן.

האוכל הביתי עשיר בטעמים ובמרקמים, מבוסס על מס' שיטות הכנה איתן מקובל לגוון את תפריט הארוחה.

בכל ארוחה תהיינה כמובן המנות הבסיסיות – מרק מיסו ואורז לבן, אליהם מתווספות מנות צד, כל מנה עשויה בשיטת בישול שונה. הרעיון הוא לגוון בטעמים, במרקם ולהעשיר את התפריט בגווני וטעמי העונה באמצעות ירקות, דגים ומוצרים נוספים המותאמים לזמן בשנה.
הארוחה תמיד עשירה ומגוונת הודות לשיטות הבישול השונות.

המתנה הראשונה שקיבלתי מחמותי היפנית היתה סינר, מכאן למטבח היתה הדרך קצרה. פעם הדרך המקובלת ללמוד לבשל היתה באמצעות חוברות מאויירות ומצולמות מלאות בהסברים מפורטים לעקרת הבית היפנית הצעירה, בכל שבוע התעדכנתי בחוברת חדשה, החלפתי מתכונים עם חברות וכמובן למדתי מחמותי מיאקו את סודותיה למנות האהובות על בנה האנין והביקורתי למדי – מה שתרם ללימוד ולמוטיבציה שלי להשתפר.

כאשר שבנו לארץ המוצר היחיד שניתן היה להשיג היה רוטב סויה "קיקומן" וגם זה רק בחנויות הטבע המובחרות. מאז הפכה ישראל להיות מעצמה קולינרית והיום ניתן להשיג כמעט בכל סופר את מוצרי היסוד הדרושים במטבח היפני.

הבישול היפני פשוט ואינו דורש זמנים ארוכים במטבח, טריות הירקות והמרכיבים נשמרת וכך גם יופיין של המנות בהגשתן.

סדנאות

בקוקשי – הבועה היפנית מתקיימים מפגשים ייחודיים בהם הדגש הוא על החוויה האותנטית. הסדנאות פרטיות ומתקיימות בהזמנה אישית בלבד, ניתן להזמין לזוג או לקבוצה קטנה, פותחים יומנים ובוחרים את המועד הנוח לכם.
חוויית בוטיק איכותית ואינטימית, כל מפגש אחר וייחודי במינו.

משנת 2012 מתארחים בקוקשי אורחים צעירים ומבוגרים, זוגות, משפחות, קבוצות של חברים או קולגות לעבודה.
מהרגע בו נכנסים אל הבועה היפנית חולצים נעליים כמנהג יפן, מקבלים נעלי בית אישיות, יושבים בבית התה היפני וטועמים תה יפני משובח, נהנים ממראה הגן הקטן, או הנוף הקסום הנשקף ממנו.
לאחר הקדמה קצרה עוברים למטבח ומכינים יחד ארוחה יפנית מסורתית.

במהלך ההכנה והטעימות במטבח מתוודעים המשתתפים למוצרי היסוד במטבח היפני, מגוון שיטות בישול ואופני הכנה של המנות בתפריט, טיפים של עקרת הבית היפנית והכל מתובל בהרבה ידע מעשיר ומסקרן.

לאחר ההכנה נשים דגש על הגשה יצירתית ואסתטית באוסף הכלים המיוחד של הבית.
זה הזמן לבטא את היצירתיות והמשיכה ליופי, ביפן האסתטיקה היא ערך חשוב בפני עצמו שבא לידי ביטוי בכל תחום.
את הארוחה העשירה והמגוונת סועדים בישיבה נמוכה ליד השולחן היפני או על הבר, מול נוף יפיפה תוך שתיית סאקה – יין אורז יפני, ותוך שפע סיפורים ומידע עשיר אודות יפן.
לאחר הסעודה הגיע הזמן של המנה המתוקה המסורתית שהכנו בתחילת שלב הבישול. אפשר להתכבד בווגשי – ממתק יפני מסורתי בבית התה היפני, בשתיית תה יפני משובח ואם מתחשק גם בצילומים למזכרת בלבישת קימונו, חוויה מרגשת בפני עצמה.
לאחר מפגש בישול בקוקשי יוכלו המשתתפים להכין בעצמם ארוחה יפנית ביתית באמצעות המתכונים שקיבלו ולהרכיב ארוחה מגוונת בעזרת הטיפים והרעיונות שלמדו במהלך המפגש, כמו כן אני זמינה לכל שאלה ובקשה גם בהמשך הדרך 🙂

המפגשים מתקיימים בבועה היפנית בצור יצחק,
אורך סדנה כארבע שעות.
מוזמנים ליצור קשר להצעת מחיר.
054-3101267 בוואטסאפ או למלא טופס באתר ואחזור בהקדם.

"החוויה בקוקשי היא מאד חושית – נכנסים לבועה היפנית ולכמה שעות מרגישים בכל החושים יפן, החל ממראה החלל היפני והכלים היפים, הקולות והצלילים ועד הריחות והטעמים של המאכלים היפנים הנהדרים."

 

החוויה אצל טל הייתה יוצאת דופן. לכמה שעות הרגשתי שנחתתי ביפן. הצלחתי להכיר מעט מהתרבות, המנהגים, האוכל, הציור, והכל באווירה נעימה ורגועה, מוזיקה וסיפוריה המעניינים של טל.
בהחלט מומלץ ושובר שגרה!

טליה

 

טל, האירוח שלך היה מדהים, היה לי כיף מהרגע שדרכה כף רגלי בביתך ועד הרבה אחרי. המקצועיות, הידע וההבנה תרמו כלכך הרבה לחווית ההכנה. הרצון שלך לשתף בידע הזה והסובלנות שלך היא כל מה שצריך בשביל להחדיר קצת יפנית בישראלים.

תודה על הכל מומלץ בחום!

משה

 

ממליצה בחום על טל, מארחת מקצועית, נעימה ומרתקת. זוהי לא רק סדנת בישול, אלא חוויה יפנית מדהימה.

הילה